Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticisi FNSS, güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara sınır ötesi ve zor koşullarda teknoloji yardımıyla lojistik destek sağlayacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil edilecek sistemlerin geniş bir coğrafyada, sınır ötesi ve en zor fiziki koşullarda kullanılacak olması, FNSS'yi lojistik destek alanında en son gelişmeleri içeren yeni bir sistemi uygulamaya teşvik etmiştir. teknolojiler entegre edilecek ve kullanılacak. İlk olarak IDEF 2019'da tanıtılan Uzaktan Bakım ve Eğitim Sistemi ile giyilebilir ve elleri tamamen serbest bırakan uzaktan bakım ve onarım uygulaması, iş kesintilerini ve seyahat maliyetlerini azaltacak ve çalışma süresini artıracak bir çözüm sunuyor.
Uzaktan Bakım Sistemi, operasyon sırasında bir teknik ekip sağlar. erişimin mümkün olmadığı, zaman kısıtlamasının olduğu, yüksek maliyetli müdahale koşullarının oluştuğu veya müdahalenin güvenlik risklerinin olduğu durumlarda önemli katkı sağlayacaktır. Merkezi lokasyonlardan teknik sorun yaşayan silahlı kuvvetler personeli ve / veya saha temsilcilerine tecrübeli uzman kadrosu ile destek olmak amacıyla akıllı gözlük, tablet ve laptop gibi donanımlar kullanılarak sistem oluşturulmuştur.
Artırılmış gerçeklik gösterileri ve çalışma talimatları, canlı bir video bağlantısı aracılığıyla doğrudan ekipmana yansıtılacaktır. Uygulama aynı zamanda anlık çizim, teknik veri veya belgelerin paylaşılması, saha koşullarının daha sonra gözden geçirilmek üzere görüntü ve video kaydı alınması ve önceden hazırlanmış görsel malzemenin saha ekibine canlı olarak iletilmesi ve belirli bakım / onarım prosedürleri için canlı talimatların verilmesini sağlar.
Sistem, araç hatta karmaşık bakım işlemleri, konumlandırılan teknisyeni veya kullanıcının başlangıçtaki yeterliliğini aşarak, canlı olarak verilen talimatlarla sahaya yardımcı olur.
Fnss Kıdemli Ürün Destek Lideri Ersan Uzunoğlu, uzaktan eğitim ve bakım faaliyetlerine yoğun ilgi olduğunu söyledi. içinde
Türkiye'nin bu uygulamasında öncelikle geliştirici ve kullanıcı olmayı hedeflediklerini belirten Uzunoğlu, yurtdışındaki örneklerden farklı olarak kullanıcıların veri güvenliği konusundaki tereddütleri ortadan kaldırmak için bulut altyapısı yerine mevcut sunucu sistemlerini kullanmaya karar verdiğini belirtti. Türkiye'nin çözüm ortağı olan Uzunoğlu, teknolojik altyapıya destek olduklarını ifade etti.
Proje 3 faz ayrımı olduğunu ve birinci fazın son aşamasına geldiklerini vurgulayan Uzunoğlu Bu kapsamda müşteri ile dijital olarak iletişim kurduklarını, uygun bakım verilerini paylaştıklarını ve üstlenilen faaliyet kayıtlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti Uzunoğlu, ikinci aşamadaki uygulamada gerçeklik ve sahadaki personele bu teknolojinin sağladığı imkanlarla destek olmak, böylece hizmet hızını artırmak ve müşteri memnuniyetini yüksek tutmaktır.
Son aşamada şu anda uygulamayı kullandıkları saha hizmetleri yönetimi Uzunoğlu, uygulamayı uygulama ile entegre etmeyi hedeflediklerini belirterek, uygulamanın işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:
"Bakım faaliyeti bir servis talebiyle başlar. Merkezdeki uzman kullanıcı ile iletişime geçer. Bir video görüşmesi başlar. Ardından bir video görüşmesi başlar. Gerekirse dijital dokümanların, videoların, kullanım ve bakım kılavuzlarının ve yedek parça kataloglarının paylaşılması önemlidir. Bilgilerin yetersiz olması durumunda aracın 3 boyutlu modelinin bir kısmını gerekirse artırılmış gerçeklik uygulamasıyla paylaşabilir, talepleri nokta nokta işaretlerle anlamak için çalışıyoruz. Sürecin tüm aşamalarında ses, video ve paylaşılan verileri de kayıt altına alıyoruz.Benzer bir olay ile karşılaşıldığında, sahada hangi veriye ve nasıl erişileceğine ilişkin yönlendirmelerle uzaktan destek ihtiyacını azaltabiliyoruz. Bu uygulama sayesinde eğitimlerin içerik ve verimliliğinin de arttığını ifade eden Uzunoğlu, uygulama ile ilgili kullanıcılardan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, e uygulamanın programı:
"Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiğimiz ürünlerle başlamak bizim için çok önemli. Şu anda son derece sınırlı ve bazen ulaşılması imkansız alanlara konuşlandırılmış araçlarımız var. Amacımız o araçlarla başlamak. Sonuçta bizim mobil ekip her zaman erişime sahip değildir ve bu aslında bir zorunluluktur. Bu birincil hedefimizdir. İlk aşamanın deneme aşamasındayız. Kendi kullanıcı ve teknisyenlerimizle deniyoruz. Ayrıca elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz müşteri, askeri personel tarafından kullanılacaktır.Amacımız ülkemizde kullanmak ve daha sonra yurtdışı projelerimizde hem yerel ekibimizi hem de müşteriyi askeri personel düzeyinde kullanmaktır.Bu konuda çok sıkı bir programımız var. gelecek yıl saygıyla. "
FNSS Teknik Danışmanı Soner Maviş, 27 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra FNSS'de Ürün Destek Departmanı'nda danışman olarak görev aldığını söyledi. Maviş şu değerlendirmeyi yaptı:"Türk Silahlı Kuvvetlerinde, dünyanın farklı bölgelerinde görev yapan birliklerin kritik bölgelerde atamaları ve atamaları, bakım ve onarım ihtiyaçlarının istenilen yerde ve zamanda yapılmasını önemli hale getiriyor. Teknik bilgiye sahip ancak bu araçtan uzak ve konuya aşina olmayan kişiler FNSS'nin Gölbaşı tesislerinde uzman personel tarafından yönlendirilecek ve her türlü hizmeti gerçekleştirebilecek.Araç ulaşılamaz bir alanda kalırsa veya bir araçla karşılaşırsa Saat ve kritik bölge durumundan kaynaklanan sorun, görüntülü görüşme ve uzaktan bakım desteği ile buradan her türlü yardım sağlanabilmektedir.Uzman kadromuz ve personelimizin yönlendirmesi ile araç güvenli bölgeye çekilebilir veya hatta aktif hale getirilebilir. Araçtan sorumlu. Silahlı kuvvetlerin son zamanlarda en büyük ihtiyacı bu. "