God of War dizisi ile hayatının büyük bir bölümünde tanık olduğumuz Kratos, en kavgacı dönemlerden, daha vahşi oğlunu evcilleştirmeye çalışan bir baba olduğu günlere kadar kuşkusuz harika bir karakter. Öyleyse, Yunan mitolojisinden esinlenen God of War's Kratos gerçekten mitolojide var mı? Varsa, o Kratos mu, bizim Kratos'umuz mu? Bu içerikte Kratos kimdir, birlikte inceleyeceğiz.
God of War 2005 yılında hayatımıza girdiğinden beri oyun dünyasının 'en iyilerinden' biri olmayı başardı. Kusursuz hikayesi, her oyunda sunulan yeni ve heyecan verici oyun dinamikleri ve sürekli gelişen grafikleriyle sunduğu görsel şölen ile God of War, oyuncuları asla üzmedi.
God of War'ı bu kadar başarılı kılan şeylerden biri de şüphesiz artık bir efsane haline gelen kahramanımızdır. Kratos. Bildiğiniz gibi God of War'un Yunan mitolojisine dayanan bir hikayesi var ve bu nedenle akılda bir soru beliriyor; Tanrılara meydan okuyan ve titanlarla savaşan bu Kratos, gerçekten Yunan mitolojisine dahil miydi? Aslında bu sorunun iki cevabı var; Evet ve hayır. Kafa karıştırıcı göründüyse gelin bu yanıtı birlikte daha yakından inceleyelim. Yunan mitolojisinin Kratos'u:Zeus'un tek haydut
Her şeyden önce evet. Yunan mitolojisinde Kratos adında bir karakter vardır. Ancak bu cümlenin o Kratos ile God of War's Kratos arasındaki tek büyük ortak nokta olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kaynaklara göre Yunan mitolojisindeki Kratos, Zeus'a karşı duran karakterimizin tam tersidir. Bir titan olan Pallas ile perisi Styx'in oğlu olarak doğan Kratos, bildiğimiz şekliyle 'güç'ün kişiselleştirilmiş bir tasviri olarak mitolojide yer alır. Aslında adı Yunancada 'Güç' anlamına geliyor.
Zeus'un babasını devirmesinden sonra Kronos, Styx ve çocukları Zeus'un hizmetine giden ilk isimler ve kardeşleri Nike (Zafer), Bia (Şiddet) ve Zelus ile birlikte (kıskançlık) Kratos, Zeus'un emrindeki idealleri için savaşır. . Kaynaklara göre bu dört kardeş her zaman Zeus'la birlikte olmaya devam ediyor. Evet, yanlış duymadınız. Zeus'un emrinde, idealleri için:Kratos, Yunan mitolojisine genellikle aptal, kaba kuvvet ve şiddete düşkün ve tartışmasız Zeus'a adanmış bir haydut olarak dahil edilir. En büyük hedefi, Zeus'un diğer tüm tanrılar üzerindeki otoritesini güçlendirmektir. Ayrıca ilahi bir güç olarak tasvir edilse de mitolojide Kratos hakkında hiçbir ifade yoktur. Kratos'un, yani 'Güç'ün, kardeşleri' Kıskançlık ',' Zafer 've' Şiddet 'ile birlikte hep Zeus'la birlikte olması, temelde Zeus'un kıskançlık, şiddet, güç ve zafer tutma arzusu olarak yorumlanıyor.
God of War's Kratos:Zeus'un baş düşmanı
Evet, Yunan mitolojisindeki Kratos'un kim olduğunu ve nasıl biri olduğunu öğrendik. Aralarındaki farkları daha iyi anlamak için tanıdığımız ve sevdiğimiz Kratos'a kısaca bir göz atalım, birlikte tehlikeli görevlere çıkıyoruz, tanrılarla savaşıyoruz ve devleri katletiyoruz. Önce God of War'da Kratos'un babası Zeus'a bir göz atalım. öğreniyoruz. Yani, Real Kratos'un aksine, Kratos'umuz bir Titan ve perinin oğlu değil, doğrudan Zeus'un oğlu ve bir insanın oğludur. Mitolojideki Kratos karakteri Zeus'un sadık bir hizmetkarı iken, God of War'dan Kratos, kâr için iyi anlaştıkları bir dönem olsa da Zeus'un en büyük düşmanı olur. Kratos'un hikayesinin diğer detaylarına bir göz atalım; Kratos, God of War'da Spartalı bir komutan olarak tasvir ediliyor ve dizinin başlarında Zeus ile olan bağlantısının farkında değiliz. Ares bir numara yaptıktan sonra ailesini öldürdükten sonra, birdenbire yaşam çizgisinde büyük bir değişim olur ve yolu Olympus tanrılarıyla kesişir.
Ares'i yenip yeni 'Savaş Tanrısı' olduktan sonra, eserin rengi tamamen değişiyor ve babası olduğunu öğrendiğimiz Zeus. Sözünü tutmayan Kratos, intikamını almak ve içindeki büyük işkenceden kurtulmak için Zeus'a savaş açmaktadır.
Aptal? Sanmıyorum:Bu kısma kadar mitolojide ve genel anlamda karakterlerimizin farklı olduğu God of War'da çok konuştuk. Ancak mitolojide tasvir edilen bu hizmetkarın 'aptal' bir karakter olduğu konusunda çarpıcı bir nokta daha var. Ancak God of War'da Kratos, işinin çoğunu bilek gücüyle çözse de özellikle hikaye ilerledikçe daha yerleşik, daha derin düşünen ve mantığını daha çok öne çıkaran bir karakter haline geliyor. Elbette özellikle son maçta bir oğul sahibi olmak hiç kuşkusuz etkili oluyor. Ama sonunda God of War'dan Kratos'a aptal bir karakter demeyi tercih edeceğimizi sanmıyorum.
Peki, ortak noktaları yok mu?
Aslında oldukça ortak bir nokta var; şiddet ve güç tutkusu. God of War'dan Kratos'un kaba kuvvetle şiddet ve güçle nasıl ilişkili olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde Olimpos'u yok ederken bu güç ve şiddet tutkusu işi kolaylaştırdı. Aynı şekilde mitolojide Kratos, tüm bu şiddet ve gücü tamamen farklı bir amaç için kullanır. Ama temelde karakter aynıdır; Kan dökmeyi seven, tüm sorunları güç ve kaba kuvvetle çözmeye çalışan biri. Sonuç olarak mitolojide Kratos adında bir karakter olduğunu biliyoruz. God of War's Kratos'un bazı temel özellikler açısından bu karakterden ilham aldığı açıktır. Ancak bunun dışında iki karakterin tamamen farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Nitekim God of War'un son oyunuyla birlikte hikayenin İskandinav mitolojisine yönelmesi ve buradaki geçişi son derece kolay, Kratos'un Yunan mitolojisindeki bir karakterle doğrudan bağlantılı olmadığının bir göstergesi.
God of War'un yeni oyunu 'Ragnarok geliyor' (Ragnarok geliyor) bir videoyla duyuruldu ve biz onu dört gözle bekliyoruz, maalesef oyunla ilgili henüz bir detay gelmedi.