International SOS, tıbbi risk, COVID-19 operasyonları ve güvenlik açısından dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkelerini açıkladı. Türkiye genel haritası orta riskli ülkeler şeklinde yer aldı.
Sağlık ve güvenlik hizmetleri üzerine kurulmuş bir şirket olan International SOS, 2020 Dünya Risk Haritası'nı çıkardı. Yerel COVID-19 operasyonları, güvenlik ve tıbbi risk gibi faktörlerin değerlendirildiği haritada ülkeler risk gruplarına göre farklı renklere ayrılıyor. Sıralama, haritada "en tehlikeli ülkeler" olarak koyu kırmızı ile gösterilir.
Bu 2020 Dünya Güvenlik Risk Haritasıdır
Pakistan, Mısır, Cezayir, Sudan, Nijerya, Papua Yeni Gine, Venezuela, Kolombiya ve Meksika gibi ülkeler yüksek risk grubunda yer almaktadır. kırmızı ile gösterildiği gibi. Tehlikeli ve yüksek risk gruplarındaki ülkelere baktığımızda, Orta Amerika'nın neredeyse tamamı, Orta ve Kuzey Afrika'yı Orta Doğu ve Orta Asya'da görüyoruz. Orta seviye nerede
Türkiye, riskli ülkeler haritada turuncu rengini gösteriyor. Türkiye ile birlikte İran, Rusya, Brezilya, Hindistan gibi bazı büyük ülkeler orta risk grubunda iyi konumlanmıştır.
Avrupa, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya gibi ülkeler ve bölgeler, düşük risk grubunda sarı ile gösterilmektedir. Grönland, İzlanda, Norveç, Finlandiya gibi bazı İskandinav ülkeleri ve İsviçre'nin bulunduğu ülkeler, önemsiz güvenlik risklerine sahip ülkeler olarak yeşil renkte gösterilmiştir.
COVID-19 Yerel İşlem Haritası
COVID-19 için yerel operasyonlar Rusya, Ukrayna, Avusturya, Libya, Suriye, Irak, Tunus, Cezayir, Afganistan ve Orta Afrika Cumhuriyeti haritasına "yüksek" olarak baktığımızda; Mavi renk "orta" olarak ABD, Brezilya, İran, Yemen, Fransa, Almanya, İsveç, Hollanda, Portekiz, İtalya ve Yunanistan; Türkiye, Çin, Kanada, Avustralya, Meksika, Norveç, Finlandiya ve Küba gibi ülkeler varsa "düşük" seviyesi gri ile gösterilir. Önce
pandemik Tıbbi Risk Haritası bu şekilde
pandemi öncesi tıbbi risk haritasına bakıyoruz Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan Gürcistan, Mali, Çad, Sudan, Etiyopya, Nijerya ve Bolivya gibi ülkeler “yüksek” risk grubunda; Rusya, Pakistan, Çin, Brezilya, Arjantin, Filipinler ve Endonezya gibi ülkeler “değişken” risk grubunda yer almaktadır; Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Ukrayna, Bulgaristan, Meksika ve Peru gibi ülkeler "orta" risk grubunda yer almaktadır; Türkiye, ABD, Kanada, Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Güney Afrika gibi ülkelerde "düşük" risk grubu görüyoruz.