2060 yılında karbon nötr olacağını açıklayan ve bu anlamda kullanılan enerji çözümlerine dışa bağımlılığı azaltmak isteyen Çin, milli imkânlarıyla geliştirdiği nükleer reaktörü devreye aldı.
Doğu Fujian eyaletinde kurulan ve basınçlı su reaktörü teknolojisi kullanılarak Çinli yetkililer tarafından "Hualong One" adlı teknoloji ile üretilen tesis. Fuqing No. 2015 yılında 5 isimli reaktör için çalışmalarına başlayan ülke, son beş yılda elektrik enerjisi üretmek üzere tesisini tamamlamayı başardı.
Yıllık 10 milyar kWh elektrik üretim kapasitesine sahip reaktör hakkında açıklama yapan Çin Ulusal Nükleer Ajansı'na göre Fuqing No. 5 reaktörleri, yabancı nükleer enerji teknolojilerinin hegemonyasına son vererek Çin'i en iyi ileri teknoloji. Elektrik ihtiyacının yaklaşık% 55'ini kömür santrallerinden sağlayan ülkenin enerji hedeflerine olumlu katkı sağlayacak Fuqing No. 0. 5 reaktör ile yıllık kömür kullanımının 3,12 milyon ton azalacağı, bunun da CO2 emisyonlarına 8,16 milyon ton pozitif katkı sağlayacağı belirtiliyor.
Çinli yetkililer, Hualong One teknolojisini kullanan altı santralin daha inşaatının devam ettiğini belirterek, tek bir nükleer santralin ihracatının 300 bin otomobil ihracatına eşdeğer olduğunu ve böylece yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlanabileceğini ifade ediyor. bin kişi.
Şu anda dünyada bu anlamda ilk sırada yer alan Çin'in nükleer enerjiye ilgisi, 13 nükleer santralin yapım aşamasında olacak gibi görünüyor. Çin, faaliyette olan 47 nükleer santralle dünyada 3. sırada yer almaktadır.