STM organize ve siber güvenlik Türkiye'nin en önemli olaylarından biridir '6. Bayrak Yakala-CTF 'yarışması sona erdi. Beyaz şapkalı hackerların kıyasıya mücadele ettiği yarışta ilk 5 takım ödüllerini törende aldı. Yurt dışından katılımcıları ağırlayan ve online kurgusu sayesinde uluslararası bir etkinliğe dönüşen CTF'yi değerlendiren STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, gençleri yerli ekosistemin güçlendirilmesi için yatırılacak en önemli varlık olarak gördüklerini belirtti. Yazılımdan insan kaynaklarına siber güvenlik, ülke olma yolunda bizlere destek olmaya hazırız. ”
Türk Telekom İzmir depremiyle ilgili açıklama yaptı
Capture The Flag yarışmasının kazananları belli oldu
T.C.Cumhurbaşkanlığı liderliğinde ülkemizin savunma sanayi ve milli teknoloji hamlesinde önemli rol oynayan STM Savunma Teknolojileri. Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin düzenlediği Türkiye'nin en uzun koşusu 'Bayrağı Yakala-CTF' (Bayrak Yakalama) etkinliğin 6.'scısı oldu. Türk Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr.İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, katılımcılar sistemi bulmak için 24 saat mücadele etti. CTF için oluşturulan siber ortamda kasıtlı olarak oluşturulan kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi güvenlik açıkları. Sektörde kariyer planlayan gençlerin sektör profesyonelleri ve teknoloji tutkunlarına yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Teknoloji Editörü Hakkı Alkan ev sahipliği yaptı. 31 Ekim akşamı düzenlenen Ödül Töreninde ilk 5 yarışmacıya ödülleri takdim edildi.
Yurt dışından 4 ülke ve Türkiye'nin 40 ilinden yarışmacılar katıldı
Bu yıl yarışma tamamen online olarak düzenlendi, CTF'ye Türkiye'den ve yurtdışından daha fazla katılım sağlandı. sağlanan. Siirt'e göre CTF'den Türkiye'ye Çanakkale Boğazı'na, Trabzon'dan İstanbul'a, İzmir, Erzurum, Sinop ve Hatay'a 40'a yakın il ve ülkeden İrlanda, Avusturya, İspanya'dan yurtdışındaki üniversitelerden sporcular katılırken, Azerbaycan'dan katılımcılar ağırlandı. Etkinlikte yarışan toplam 583 yarışmacı ile 161 takım, ilk 5 takım arasına girmek için yarıştı. Yarışma sonunda birinci takım 30 bin TL, ikinci takım 25 bin TL, üçüncü takım 20 bin TL, dördüncü takım 10 bin TL ve beşinci takım 5 bin TL ödüllendirildi.
“Ekosistemin bilgi uçurumunu kapatacak ve destekleyici projeler geliştirmeye devam edeceğiz”
STM, tüm faaliyetlerinde ekosistem ile büyümeye odaklanan, mühendislikten ileri teknolojiye kadar tüm yeteneklerini farklı uzmanlıklarla besleyen, bütünsel projeler geliştiren ve farklı yetkinlikleri aynı potada birleştiren bir şirkettir. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, şirket olduklarını hatırlatarak siber güvenliğe bakış açılarının da bütüncül olduğunu söyledi. Bu bakış açısıyla şirket olarak ülke içi siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunma odaklı hareket ettiklerini belirten Güleryüz, “Ekosistemin güçlendirilmesi için gençleri yatırım yapılacak en önemli varlık olarak görüyor ve onlara destek oluyoruz. bulduğumuz her fırsatı. CTF etkinliğimiz gençlerimizle bir araya gelerek heyecan ve desteklerini paylaşabileceğimiz bu alanlardan biridir. STM olarak yazılımdan insan kaynaklarına kadar ülkemizi siber güvenlikte kendi kendine yeten bir ülke haline getirmek için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız.
Bu yılki CTF etkinliğimizde tanıttığımız ve T.C.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen Jet Hızlandırma Programımıza da aynı hedefle başladık. Program ile 8 hafta mentorluk desteği vereceğiz ve siber güvenlik alanındaki fikrini çıktıya dönüştürmek isteyen herkes için bir fikrin çıktıya dönüşmesine aracılık edeceğiz. Siber güvenlik alanında Türkiye'nin dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer alması ve her noktada uzmanlaşmak için A'dan Z'ye şeritte ekosistem bilgisi ve açık projeler geliştirmeye yönelik destek, önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. "