24 metre uzunluğu, 5,5 metre yüksekliği ve 18 metre kanat uzunluğu ile tam yükte 24 ton ağırlığa ulaşan dev araç, dünyanın en büyük insansız aracı haline geldi. Dev kütlesi dışında sıradan bir uçak gibi görünen drone, jet yakıtı ile çalışıyor ve kalkış için yaklaşık 1,6 km'lik piste ihtiyaç duyuyor. Aevum'un iddialarına göre Ravn X, her 3 saatte bir uzaya yük taşıma kabiliyetine ve yeteneğine sahip. Ravn X, uygun yüksekliğe ulaştıktan sonra taşıdığı iki aşamalı roketi hedefine gönderir ve görev tamamlandıktan sonra üsse geri döner. Drone, standart roketlerin aksine olumsuz hava koşullarından bağımsız hareket edebildiğinden, yükünü hedefine gönderme sürecindeki gecikmelerden etkilenmez. İlk etapta% 70 yeniden kullanılabilirlik oranına sahip olduğu belirtilen Ravn X, gelecekte% 100'e yakın bir yeniden kullanılabilirlik oranı ile karşımıza çıkacak.
Virgin'in Stratolaunch fırlatma sistemi ile benzer özelliklere sahip olan Ravn X, onu diğerlerinden ayıran en önemli farkıdır. özerk olarak gerçekleştirmek için. İnsan hayatını riske atmayacak şekilde uzaya kargo taşıma görevini yürütecek olan Ravn X ve Aevum, ABD Uzay Kuvvetleri ile de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Şirket, komutanın uydusu ASLON-45'i 2021'de alçak dünya yörüngesine yerleştirecek.
Aevum CEO'su Jay Skylus geliştirdiği teknoloji hakkında bir açıklama yaparak, “Şirketimiz uzaya erişim konusunu yeniden şekillendiriyor. Roket biliminin şu anki tanımı bizim için anlamını yitirdi. Aveum ile herkes "bu roket bilimi ve başarabilirim" diyecek. Yeni nesil yazılım ve otomasyon teknolojileri ile lojistik sektörünü bir üst seviyeye taşıyoruz. "Aşağıdaki Ravn X tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.