Cloverfield 2008 yılında vizyona girdiğinde genel olarak seyirci tarafından beğenilse de filmi özellikle sinemada izleyen herkes için bunu söylemek mümkün değil. Çünkü filmi izleyen pek çok kişi hastalandı ve sinemayı terk etmek zorunda kaldı.
2008 yılında vizyona giren ve elde kamera çekim tekniğini kullanan Cloverfield, genel olarak hem seyirci hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Ancak filmi izleyen birçok izleyici mide bulantısı yaşadı. Mett Reeves'in yönetmenliğini yaptığı bu filmin neden olduğu bu rahatsızlığa Cloverfield hastalığı deniyordu. Peki seyircilerdeki bu rahatsızlığın nedeni neydi? Bilime göre Cloverfield hastalığının nedeni
Olanları kaydederek başlar. Denizden gelen gizemli bir yaratığın saldırısıyla filmin temposu yükselirken, her şeyi Hud adlı bu karakterin el kamerasından izlemeye devam ediyoruz. Elbette bu doğallığın korunmak istediği için görüntüleri izlediğimiz el kamerası çok sallanıyor ve bu da beyne oldukça karışık sinyaller gönderdiği için Cloverfield hastalığı denen durumu ortaya çıkarıyor. Hareket hastalığına, beynin iç kulaktan ve gözlerden karmaşık mesajlar alması neden olur. Mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve terleme gibi belirtiler hareket rahatsızlığında görülür. Sinemada Cloverfield'ı izleyen seyirci, koltuklarında hareketsiz otururken iç kulak ve beyin ile iletişim kurar. Kameranın sürekli hareketi, izleyicinin sürekli sağa sola koşturduğu mesajını veriyor. Hareket hastalığına yatkın olanlar için, beyinlerinin aldığı tüm bu karmaşık mesajlar doğal olarak büyük bir soruna neden olur.